בית חולים שערי צדק לוגו שערי צדק המרכז הרפואי שערי צדק הוא בית חולים בירושלים. נחנך ב-י\"ט בשבט תרס\"ב 27 בינואר 1902. מייסדו ומנהלו הראשון במשך 45 שנה, היה ד\"ר משה וולך, דמות מרכזית בתולדות הרפואה בתקופת היישוב. בשנת 1980 עבר בית החולים למשכנו החדש בשכונת בית וגן בירושלים רחוב שמואל בייט 12, ת.ד 3235, ירושלים 9103102 02-6666666 חזית בית החולים
דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)

מערך המזון בבית החולים המנוהל על ידי מר מוטי בוחבוט מונה כ-40 עובדי מטבח שמבשלים ומספקים ארוחות בוקר, צהרים וערב למספר רב של סועדים, ביניהם מאושפזים וצוות עובדים.
דגש רב ניתן לצרכים התזונתיים של המאושפזים. המזונות מותאמים לכל מאושפז בסיוע הדיאטניות שפוקדות את המטבח בקביעות ובאינטראקציה מלאה עם השף וצוות המטבח.

כשרות: למזון המוגש בית החולים הכשר "בד"ץ העדה החרדית". רב בית החולים ומשגיח הכשרות זמינים בכל שעות היממה לתת מענה לכל דורש.

צוות שירותי התזונה: דיאטניות בית החולים אחראיות על תזונת המאושפזים והתאמתה למצבם ולאופי מחלתם. התזונה נתפסת כחלק משמעותי מהטיפול הרפואי במאושפז.

מטבחי היולדות: בכל מחלקת יולדות ישנו מזנון פתוח עם אוכל ברמה גבוהה המוגש שלוש פעמים ביממה. יולדת המתקשה ללדת מהמיטה מקבלת מגש לחדרה.

מטבח חלב: המטבח מספק מענה תזונתי לפגים, תינוקות וילדים הניזונים מתחליפי חלב בעת אשפוזם. במטבח החלב מכינים תוספות מזון, העשרות ותכשירים רפואיים לרבות הזנה אינטרלית (דרך מערכת העיכול).

הזנה אינטרלית: מטבח חלב מספק מזון רפואי המשמש להעשרת תזונת המאושפזים ולאזנות אינטרליות , ומציע העשרות ותוספי מזון לחולים הזקוקים להם בהתאם להנחיות הדיאטניות. כמו כן המטבח מספק מזונות במרקם טחון ודייסתי למטופלים הזקוקים לכך בכל המחלקות.

המטבח המרכזי: בו מצוי הפס עליו מכינים מאות מגשים ביום לכלל המחלקות, כל מגש לפי תפריט מתוכנן ומחושב שנקבע על פי הנחיות שירותי הדיאטה. פתקים הנאספים מן המחלקות ובהם פירוט דרישות התפריט המיוחדות של המאושפזים מועברים מדי יום למטבח. במטבח המרכזי מבשלים גם את האוכל המיועד לחדר האוכל של העובדים ומכינים את מארזי המזון המחולקים לצוותים במחלקות.